Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg komme inn i USA uten familien min?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg skal til USA neste år, fordi jeg skal besøke kjæresten min som skal på et utviklingsår over sommeren. Jeg lurer på hvordan blir det for meg som skal reise med hans familie, der vi ikke har samme etternamn? Vil jeg komme inn til USA, eller blir det vanskelig? Takk på forhond

Besvart 01.04.2019 19:45
 

Svar
Hei

Jeg anbefaler deg for det første å kontakte flyselskapet, og avklare med dem. Ulike flyselskaper kan ha ulike regler dersom passasjerer ikke er 18 år. Noen krever tillatelse fra foreldrene, slik at du isåfall må skaffe dette. 

Når det gjelder selve innreisen til USA, så anbefaler jeg deg å kontakte den amerikanske ambassaden for å få et sikkert svar på hvilken betydning det du beskriver evt. kan få. 

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Frihetsgudinnen (colourbox.com)

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

Les mer

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise