Hopp til hovedinnholdet

Vi skal til Spania i sommer, men jeg blir gal av varmen

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hallo! Foreldrene mine, som en god del nordmenn reiser til Spania om sommeren. Som dere sikkert vet, er snittstemperaturen om dagen om lag 40⁰ i skyggen. Greia er at jeg hater varme og blir bare helt gal i slike temperaturer. Hva kan jeg gjøre?

Besvart 03.04.2019 22:07
 

Svar
Hei

Jeg forstår at du er fortvilet dersom du skal være en uke eller to på en plass som gjør det ubehagelig for deg. 

Har du snakket med foreldrene dine om dette? Det er det første du må gjøre. Forklar dem hvordan du føler det. Det kan godt hende at de blir litt skuffet, fordi det er jo ofte sånn at det man setter pris på selv og gleder seg til, ønsker man ofte at andre også skal sette pris på å glede seg til. 

Snakk sammen og se om det finnes en løsning. Er det aircondition på hotellet? Kan du ligge i skyggen i et svømmebasseng, er det mulig å booke om til et sted hvor det ikke er så kveldende varmt og mye frisk bris. Foreslå en tur til island eller en annen mer kjølig plass. Dersom det ikke finnes noen muligheter her kan man vurdere om du har tanter, besteforeldre, onkler osv hvor du kan bo mens foreldrene dine er borte. 

Uansett, så er det viktig å ta denne praten med dine foreldre. Snakk rolig og prøv å unngå å snakke med følelser, da kan diskusjonen fort komme ut av kontroll. og ingen av dere oppnår ingenting.

Håper det ordner seg for deg og at dere finner en løsning som blir ok for alle. 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nyt solen, men pass på huden!

Solkrem (colourbox.com)

Soling i solarium eller ute? Vær klar over farene og beskytt deg.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise