Hopp til hovedinnholdet

Dømt for vold - kan jeg reise til USA?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, er det mulig for meg å reise til USA hvis jeg har noe på rullebladet? Har lenkesonet i 90 dager for vold for ca 3 år siden og går ut ifra at det er kommet på rullebladet.

Besvart 13.05.2019 12:11
 

Svar
Hei

Det er mulig å reise til USA selv om man har begått et lovbrudd. Har man begått et lovbrudd medfører det at det kan være nødvendig å søke visum i forkant. 

Norske statsborgere som skal reise til USA, og være der i mindre enn 90 dager, trenger i utgangspunktet ikke visum for reisen.  

Dette skyldes at norske statsborgere faller inn under det såkalte Visa Waiver programmet, som gjør at det er tilstrekkelig at man fyller ut ESTA-registreringsskjemaet og betaler registreringsavgiften. Man må også ha et maskinlesbart pass.

Hvis man er siktet eller dømt for et kriminelt forhold i et hvilket som helst land, kan man likevel bli nødt til å søke om visum før innreise til USA. 

Jeg vil anbefale at du tar kontakt med den amerikanske ambassaden for mer informasjon dersom du ønsker det. Jeg har også lagt ved en liten artikkel som forklarer litt utdypende om reglene for visum til USA.

Straffen du fikk er registrert hos politiet. Forholdet vil fremgå på en politiattest avhengig av hva politiattesten skal brukes til. Det finnes ulike typer politiattest. Les mer om det i vedlagte artikkel. 

Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Sinna gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Frihetsgudinnen (colourbox.com)

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise