Hopp til hovedinnholdet

Hvor mye kostet det å få nytt pass når det gamle er mistet?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg spør for en venn! Han har mista passet sitt og skal reise i sommerferien. Hvis man har mistet sitt gamle pass og skal ha ny? Koster det 3000 da? Han sier det, men kan ikke forstå at det kan koste så mye når et pass du aldri har hatt før koster 450 eller 250

Besvart 23.05.2019 22:42
 

Svar
Hei

Hvis han har mistet passet er det for det første viktig at han melder fra om det til politiet. Han må da møte opp på politistasjonen. 

Ifølge opplysninger på politiet.no og i passloven, koster utstedelse av pass 450 kroner for voksne og 270 kroner for barn under 16 år. Jeg finner ikke informasjon om at det koster mer dersom man har mistet passet. 

Ved søknad om nytt pass, må han også forklare hva som skjedde med det gamle. Dette står i passforskriften: 

Er passet ødelagt eller har det kommet bort, skal passøkeren på passøknaden eller i særskilt forklaring på ære og samvittighet gi opplysninger om hvordan dette har skjedd og, i tilfelle passet er kommet bort, hvilke skritt passøker har tatt for å få passet tilbake.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise