Hopp til hovedinnholdet

Hvordan overtaler jeg mamma til å la meg feriere med kjæresten?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! jeg og kjæresten min har vært sammen i et år nå snart. jeg og familien min har planlagt en sydnetur til frankrike i 14 dager. Så nå når han spurte meg om jeg ville være med han og hans familie på en sydentur FØR jeg reiser til frankrike ble jeg veldig glad. grunnen til at jeg og han har så lyst er at jeg reiser på utveksling til høsten og dette er liksom sommeren før farvel. problemet da er mamma. Hun sier det er laaaaangt utenfor min prisklasse å reise på den turen i tillegg. Hun vil jo såklart også bruke tid med meg, men hun er jo ikke kjæresten min. hun nektet meg plent, så jeg lurer på hva jeg kan si for å få overtalt henne?.... jeg har jo over halvparten av pengene spart opp allerede.

Besvart 30.05.2019 13:07
 

Svar
Hei

Jeg forstår godt at du er frustrert over at hun sa nei. Samtidig synes jeg at det er bra at du tenker på hvordan du kan overtale henne. 

Først og fremst er det viktig å forberede seg. Tenk nøye gjennom hvilke argumenter du vil bruke, og på hvilken måte du vil ta det opp. Skriv gjerne en liste over grunner til at du bør få reise. Et godt tips kan være at du prøver å sette deg inn i hennes situasjon, og tenker på hvorfor hun ikke vil la deg reise. Da kan det bli lettere å lage gode motargumenter. 

Du kan for eksempel si at du og moren din kan avtale kvalitetstid sammen i tiden før du drar. I tillegg kan du si at du kan prøve å få deg en ekstrajobb, eller hjelpe til med husarbeid e.l. hjemme for å dekke kostnadene. 

Videre, tror jeg det er lurt å tenke på hvordan du skal legge det fram for henne og i hvilken situasjon. Du bør kanskje invitere henne til en ordentlig samtale på forhånd, og velge en tid der begge forhåpentligvis er opplagte og i godt humør. Vær hyggelig og tydelig når du forklarer situasjonen din, og si gjerne at hun kan få tenke på det. Du kan også si at hun kan få forklare sin side, og da bør du være en god lytter. Da blir det nok lettere for henne å si ja :)

Lykke til, artiklene under gir flere råd!

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Avstandsforhold

Jente er forelska

Avstandsforhold er vanskelig, og det kan være utrolig kjipt. Hva gjør du hvis du eller kjæresten må reise bort eller flytte? Hvordan kan man få et avstandsforhold til å fungere? Og skal man gidde?

Les mer

Tjen penger på småjobber

Småjobber (colourbox.com)

Er du for ung til å ha en fast jobb? Eller tar det for mye tid? Her er en oversikt over ulike småjobber du kan tjene penger på.
Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise