Hopp til hovedinnholdet

Har ikke råd til å reise, hvordan tjener jeg pengene?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en 17 år gammel jente som har om å reise til syden i sommer. Jeg har aldri vært i syden før og synes dette er flaut, siden alle på min alder har vært der og noen er der nesten vert år. Jeg har sann halvveis planlagt at jeg skal reise sammen med kjæresten min, men jeg har ikke penger til reisen og foreldrene mine synes det er en veldig dyr reise og har ikke penger og gi meg til reisen. Er det noen måte jeg kan tjene så mye penger på at jeg får nok til reisen?

Besvart 30.05.2019 13:17
 

Svar
Hei

Jeg forstår godt at du har slike følelser. Samtidig er du ikke alene om å ikke ha reist så mye. Videre, synes jeg det er bra at du ønsker å tjene egne penger til å reise!

Under har jeg lagt ved artikler med gode tips og råd som du kan bruke hvis du leter etter jobb. Ta gjerne en kikk på disse! Husk også at det finnes aldersgrenser når du er under 18 år (se artikkel). 

Et annet råd er å bruke tid på å lete etter de billigste alternativene når det gjelder både land, hotell og fly. Sammenlign priser på forskjellige tilbud, og se hva som passer for dere. Husk også å beregne penger til mat/ drikke og andre kostnader utover det dere bestiller på forhånd. 

Hvis dere ikke får reist til sydligere strøk i år, kan dere vurdere å ta en ferie i Norge eller eventuelt spare alt til neste sommer. Jeg er sikker på at ferien vil bli veldig fin når du vet at du har jobbet hardt for det! Lykke til. 

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik finner du ledige jobber

Gutt søker etter jobb

På jakt etter jobb? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å finne ledige jobber.

Les mer

Hvordan skrive jobbsøknad?

Skrive på PC (colourbox.com)

Hvordan formulerer du en søknad? Hva er viktig å ha med? Ung.no gir deg tips til jobbsøknaden.

Les mer

Tjen penger på småjobber

Småjobber (colourbox.com)

Er du for ung til å ha en fast jobb? Eller tar det for mye tid? Her er en oversikt over ulike småjobber du kan tjene penger på.
Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise