Hopp til hovedinnholdet

Jeg har mer hår på kroppen enn andre på min alder

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en 14 år gammel gutt som har mer hår på kroppen enn andre på min alder. Hårveksten er størst på beina, men ikke så mye på overkroppen enda. Jeg har funnet ut at det blir litt for mye styr å fjerne det regelmessig, men jeg synes fortsatt det er litt flaut med mye hår. Går det an å få det til å se ut som man har mindre hår? I så fall, hvordan gjør man det?

Besvart 03.06.2019 22:57
 

Svar
Hei

Så bra at du er i gang med pubertets-utviklingen. Du kan fjerne hår ved barbering og klipping. Da vokser hårene ut igjen og blir så mye som det er genetisk bestemt for deg. Men det er forståelig at du synes det blir mye styr å fjerne det regelmessig.

Sannsynligvis får snart de andre på din alder også mer behåring på kroppen. Noen får mye og noen får lite hår på kroppen. Dette er gjerne genetisk bestemt. Prøv å være stolt over kroppen du har. Ofte er det sånn at man legger bedre merke til mengden hår selv enn hva andre er opptatt av. Noen gutter synes de har for mye hår og noen synes de har for lite hår. Det er normalt å være kritisk til seg selv i ungdomsårene. Husk at du er god nok akkurat som du er. Se også vedlagte artikler.

Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Fjerne hår eller ikke? Tips og råd

Barberhøvel (colourbox.com)

Er det vanlig å fjerne hår i underlivet? Hva med annet kroppshår og hår i ansiktet? Vil du ha det eller vil du fjerne det? Hvordan fjerner du det i tilfelle?

Les mer

Gutter og puberteten

Gutt i boxeren (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise