Hopp til hovedinnholdet

Dømt til ubetinget fengsel - kan jeg reise til USA?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg bestilt USA reise med familie for 6 mnd siden, Jeg har også søkt om visum i forbindelse med det og fått det (B1/B2 visum). Men noen mnd etter bestillingen fikk jeg brev fra retten om at min sak skulle opp i juni. Jeg reiser i begynnelsen av juli. Jeg har nå fått straff, ubetinget på 90 dager, og ankefrist er 14 dager. Blir straffen registrert hvis jeg anker?

Besvart 11.06.2019 13:29
 

Svar
Hei

Bare det at man er siktet for et straffbart forhold, kan være tilstrekkelig til å bli nektet innreise i USA. Det at du anker straffen vil nok derfor ikke ha noen praktisk betydning for dine muligheter til å reise inn i USA.

Spørsmålet er heller om du opplyste i visum-søknaden at du ventet på å få straffesaken behandlet av retten, slik at amerikanske myndigheter har innvilget deg visa på riktig grunnlag. Jeg vil anbefale deg å kontakte den amerikanske ambassaden, slik at du får et klart svar på om du får reise inn i USA eller ikke, til tross for dommen du har fått. I tillegg syns jeg du bør tenke deg om en ekstra gang, dersom din eneste motivasjon for å anke dommen, er at du vil reise til USA. 

Etter at du har fått avklart med ambassaden om du får reise inn i USA eller ikke, bør du også kontakte kriminalomsorgen for å avklare om du i det hele tatt har lov til å reise fra landet når du er idømt ubetinget fengsel. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Frihetsgudinnen (colourbox.com)

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise