Hopp til hovedinnholdet

Jeg skal reise til utlandet og må finne ut av hvilke sprøyter jeg må ta

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skal reise til utlandet og må finne ut av hvilke sprøyter jeg må ta; Men, det er jo ikke noen enkel måte å gjøre det på! Jeg har prøvd å gå inn på helsenorge.no og fhi.no....Jeg synes bare at det er for mye info og for rotete. Og jeg skjønner ikke åssen jeg bestiller vaksiner på siden. Uansett poenget er at jeg skulle gjerne ha vist hvilke sprøyter jeg skal ta og kan jeg ta alle sprøyter med en gang? Det er så mange å velge mellom.

Besvart 26.06.2019 09:06
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Så fint at du er opptatt av å vaksinere deg før du drar på tur! Jeg forstår at det kan være vanskelig å finne ut av vaksinene man trenger. 

Om du har tatt alle vaksiner på skolen, har du de fleste vaksinene du trenger. Vaksinen mot meslinger, kusma og røde hunder varer resten av livet om du har fått to stykker. Vaksinen mot difteri, stivkrampe, polio og kikhoste, varer i 10 år, så den må du ta på nytt når du er 25 år. Du kan se hvilke vaksiner du har tatt ved å logge deg inn på helsenorge.no

Hvilke vaksiner du trenger i tillegg, kommer an på hvor du skal reise. I Europa holder det stort sett med de du har fått på skolen, men skal du lenger kan det være aktuelt med andre vaksiner i tillegg.

For å finne ut av dette kan du ringe til vaksinekontoret i kommunen din. De har full kontroll på reisevaksinasjon. Uansett kan du ikke bestille eller sette vaksinene selv, så du må uansett til vaksinekontor eller lege :-)

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise