Hopp til hovedinnholdet

Synes dere en 17 år gammel ungdom kan reise alene?

Jente 15 år
 

Spørsmål
Hei :-)

Jeg er stor fan av Eurovison Song Contest (ESC), og har følgt godt med på det i de siste årene. Ble kjempe glad da Norge vant med låten " Fairytale ". Jeg bor i Rogaland og det blir veldig langt for meg å reise derfra til Nord - Norge, og i 2010 blir jeg 17 år, men det jeg ikke får lov til er å reise alene. Jeg skal spørre en venninne, men da kan jeg godt vente litt. Synes dere en 17 år gammel ungdom kan reise alene?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Ja, det var kjempemoro at Rybak og Norge vant Gran prix - og ikke minst så fortjent...eller hva? Jeg er litt usikker på hva du spør om, men regner med at du har tenkt deg til en av delfinalene i den norske GP neste år? Det pleier jo alltid å være en i Nord-Norge.

Det er foreldrene dine som bestemmer om du kan reise eller ikke så lenge du er under 18 år. Hvis du får med deg ei venninne synes jeg det i utgangspunktet høres greit ut om dere to reiser opp dit neste år når du er 17 år, men dette avhenger veldig av hvordan du er som person. Det vet jo foreldrene dine mye bedre, og de kan avgjøre om du er ansvarsfull nok til å ta en slik reise. Da blir det uansett din oppgave å overbevise dem om dette i tiden framover. Vis at du kan ta vare på deg selv og ikke roter deg bort i tull, og at du er i ferd med å bli ei voksen jente, så kan det godt hende de lar deg få lov til å reise neste år.

Lykke til!

Hilsen ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise


Quiz: Hva vet du om adopsjon?

Hvor gammel må man være for å adoptere?