Hopp til hovedinnholdet

Vennen min skal flytte til Irak, jeg er bekymret. Gutt 14 år.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har en venn som er norsk statsborger, født og oppvokst i Norge og hans navn er Mohammad. Han og familien er muslimer, og han har familie og foreldre fra Irak. For ca en uke siden sa han at han skal slutte i klassen vår til sommeren for å reise med familien til Irak. Der skal han kanskje gå på skole (VELDIG usikkert), han skal lære søskenbarna sine Islam siden de ikke kan dette så godt (han kan det da godt), og noen familiære og personlige grunner som han ikke ville/kunne forklare. Jeg er redd for han og hva som kommer til å skje med han. Om han blir radikalisert, giftet bort, borger og statsborger av Irak, om han i det hele tatt kommer tilbake, og i så fall er han gamle Mohammad eller en ny fyr ingen kjenner igjen. Med disse følelsene er jeg usikker på hva jeg bør og skal gjøre. Har dere noen tips/ideer om hva jeg bør gjøre?

SVAR

Besvart 10.11.2019 22:10:58
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Lever du mellom to kulturer?

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

 

Les mer
account_circle