Hopp til hovedinnholdet

Hva må jeg huske på når jeg skal reise alene for første gang?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, denne sommeren skal jeg resie til USA. Dette er første gangen jeg reiser alene, og jeg er redd for å gjøre noe galt. Kan dere legge til noen lenker om hva jeg må gjøre før jeg reiser? En ting til. Jeg har hørt at man ikke får ha med seg mer enn 1 liter med flytende væske og at hver væskeholder ikke skal romme mer enn 100 ml. Kan jeg bruke sånne reisesett med tomme flasker og beholdere som du kan fylle på med væsker, kremer osv. Eller må alt være i original innpakning? Det jeg finner om dette sier også bare noe om håndbagasjen, men hva med innsjekket bagasje? Kan du ha mer væske i den? Håper på svar, Jente 17

SVAR

Besvart 17.01.2020 13:31:18
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Søk om pass

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du ha med deg i håndbagasjen på flyet

Her er råd til deg som skal ut og reise:

Når du pakker: På flyet er det forbudt å ta med flytende væsker og gjenstander som kan forårsake alvorlig skade. Er du i tvil, send det i innsjekket bagasje.

 

Les mer
attach_file

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

 

Les mer
attach_file

Les dette før du skal ut og reise!

Har du husket alt? Det er mye du bør tenkte på før du skal ut å reise. Les mer om hva du bør tenke på her!

 

Les mer
account_circle