Hopp til hovedinnholdet

Jeg og familien min skal til Bø sommerland snart, og det er da jeg får mensen....

Jente 15 år
 

Spørsmål

Heihei, Jeg har søkt overalt på internett og finner ikke svar. Jeg og familien min skal til Bø sommerland snart, og det er da jeg får mensen, altså de første dagene (da man blør mest). Jeg skal selvfølgelig bade og må da bruke tamponger. Jeg vet hverken hvilken type jeg burde bruke (helst en eller annen type til når man skal bade hele dagen)og hvordan man fører inn en tampong. Jeg vet hva man skal gjøre for å sette inn en tampong, selv om jeg aldri har gjort/klart det før. Sette seg på huk, sette den inn opp, så til siden, det forstår jeg. Men der nede er det MASSE rart, jeg skjønner bokstavelig talt ingenting. Det er tusenvis av greier der nede, og jeg vet ikke hvor tampongen skal inn. Det har jeg aldri fått svar på, håper dere kan hjelpe meg.

 

Svar
Hei

Hvis du får til å bruke tampong, kan det gjøre at du kan bade når du er i Bø Sommarland.  Det kan jo være lurt å ha prøvd det ut litt før du skal ut å bade, så test det litt på forhånd.  Velg den minste tampongstørrelsen først.  O.b. har bl.a. en liten som heter ProComfort Mini.  Det høres jo ut som du ikke har så god oversikt over underlivet ditt, og det er jo en forutsetning når du skal sette inn en tampong, å vite hvor den skal.  Jeg vil anbefale deg å gjøre deg litt "kjent".  En lur måte, er å sette seg på huk over et lite speil, og se hvordan du ser ut.  Kjenn også men fingere inn mellom de indre kjønnsleppene, så vil du kjenne at det er en liten "grop" der skjedeinngangen er.  Du kan jo sammenligne med bildene du finner på ob.no.  Der, og også i pakningen finner du en god beskrivelse på hvordan du gjør det.  Les denne godt.  Du kan jo evt. spørre moren din om råd også. 

 

Når man bader, bør tamponger skiftes etter hvert bad.  Det vil si at hvis du får til å bruke dem og du er i Sommarland, så bør du skifte ganske ofte, for da er det jo mye bading. 

 

Hvis det er dager du blør mye når du er i Sommarland, så er det kanskje en litt større tampongtype som er lur å bruke, for eksempel den som heter Normal.

 

God sommer

 

 

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise


Quiz: Hva vet du om nettvett?

Hva gjør du hvis noen spør etter passordet ditt over internett?