Hopp til hovedinnholdet

Hei. Jeg er en jente på 13 år med ønsker.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 13 år med ønsker. En av disse ønskene er å besøke India, helst Mumbai. Vi vet aldri hva framtida bringer, så jeg har lyst til å reise nå med en gang. Men mamma mener jeg er for liten til å reise alene utenfor Europa. Jeg lurer på om det går an å reise med språkreise eller det går an å bo hos en innfødd indisk familie eller vertsfamilie? Hvordan får jeg det til? Plishjelp meg! jeg vil besøke india!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt:-)


Så utrolig spennende at du vil reise til India! Imidlertid er det nok som moren din sier litt tidlig å reise alene foreløpig. Når man er 13 år  kan man for eksempel ikke bestemme over egne midler (penger), skrive under kontrakter alene osv. Hvis du ikke finner fram til et "organisert opplegg" der 13 åringer får reise til utlandet (og som moren din godtar at du er med på), kan derfor dette bli vanskelig.

 

Jeg vet ikke om noen aktører som arrangerer språkreise til India, men du kan ta kontakt med for eksempel EF Education eller STS Education og høre med dem om hvilke reisemål som finnes for de som er 13 år. Det er mange andre spennende land å besøke dersom det å reise er det viktigste! Les også mer om det å dra på språkreise i artikkelen nedenfor svaret.

 

India kommer ikke til å forsvinne, så du kan helt sikkert få til til å besøke landet når du blir litt eldre. :)

 

Jeg håper uansett at du får en god sommer!

 

Hilsen utdanningsrådgiveren, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nyttig å vite om språkreise

Flere og flere ungdommer ønsker å komme seg ut i verden for å oppleve kultur, lære språk, eller for å få litt sol på kroppen. Her får du en guide om hva som er viktig å huske på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise