Hopp til hovedinnholdet

Hva jeg kan gjøre i sommerferien?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! moren min jobber som blomsterdekoratør i en butikk ikke så langt unna der vi bor, og pappa jobber med hagemøbler hele sommeren! nå har en som har jobbet hos mamma i tre år skiftet jobb og det betyr at mamma må jobbe masse, det må pappa også. Jeg er jo bare 13, men har dere noe tips til hva jeg kan gjøre i sommerferien, er så kjedelig og sitte hjemme i 2 måneder..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!


Så lurt at du vil legge deg noen planer for ferien! :) Her kommer noen forlag:

 

For det første bør du sjekke hvem andre som skal være hjemme i ferien. Kanskje noen av venninnene dine heller ikke skal reise så mye. I så fall kan dere jo legge noen planer sammen. Grilling ved stranden, i skogen, i parken etc. kan være hyggelig. Gå på kino, på kafé, titte i butikker osv. Man kan jo ikke gjøre dette hver dag, men vær mest mulig med venner når de også er hjemme. Endelig har dere mulighet til å finne på ting sammen uten å tenke på at det er skole dagen etter... Kanskje finnes også muligheter til å være med noen av vennene dine og deres familie på hytta eller annen overnattingstur de skal på. Dette må i så fall foreldrene dine hjelpe deg med å avtale.

 

Det finnes veldig mange leirtilbud for ungdom i forskjellig alder om sommeren. Noen likner tradisjonell "feriekoloni" eller aktivitetsleir, mens andre handler om et bestemt tema eller interesse. Sistnevnte kan ekesmepelvis være rideleir, de politiske ungdomsorganisasjonenes sommerleir, musikkleir, villmarksskole osv. Nederst på denne linken finner du oversikt over en hel del forskjellige tilbud. Det går også an å google "sommerleir", tilbudene som kommer opp er mange. Sjekk de forskjellige oppleggene på nettet, og ta kontakt med de som virker interessante.

 

Det kan også hende kommunen du bor i har eget leirtilbud for ungdom eller kanskje fritidsklubben arrangerer noe. Ofte arrangerer fritidsklubbene badeturer, grilling, telttur i skogen eller liknende for ungdom som er hjemme i sommerferien. Ikke nøl med å spørre dem, de har ofte god oversikt.

 

Du kan selvsagt også vurdere om du vil søke deg en liten sommerjobb i ferien. Det kan jo være fint å tjene seg opp noen penger når du først er hjemme. Kanskje trenger lokalavisa budvikar, eller naboen trenger hjelp til å lufte hunden eller male huset.

 

En del steder arrangeres sommerskole i ferien. Dette dersom du vil bruke et par av ferieukene til å forbedre deg i noen skolefag eller lære noe helt nytt. Hvis dette er aktuelt, spør kontaktlæreren din eller rådgiver på skolen om hva som finnes der du bor.

 

Håper noen av dette kan være til hjelp på veien. Riktig lykke til med planleggingen!

 

 

Hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise