Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg reise og studere i USA?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei,jeg har først lyst til å jobbe et år etter vgs.Da tenker jeg litt på Disney World i Florida, tror jeg? Etter det har jeg veldig lyst til å reise et år. Da tenker jeg mest backpacking siden det er en billig måte å gjøre det på. Har jo ikke så mye penger å rute med akkurat. Og etter det igjen så har jeg lyst til å studere i USA fordi jeg har lyst til å flytte dit. Så det er to ting jeg lurer på: Backpacking: Må man søke om visum o.l for å kunne reise verden rundt og ha alle muligheter åpne. Er det viktig å planlegge på en slik tur hvor du skal og hvor man skal overnatte? Er det er sted på nett eller lignende som man kan fine en slik reisepartner? Studere i USA: Er det vanskelig å komme inn på skole i USA? Krever det at du kan godt engelsk og må du holde mye muntlige presentasjoner? Åpner det muligheten ved å studere der for å bosette seg der fast? Koster det ca det samme og studere der som i Norge?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Her tar du kontakt dersom du vil jobbe i Disney World:

www.norgespaviljongen.com/reunion.html

 

Når det gjelder visum, er det ulike regler fra land til land. Noen land krever turistvisum, andre ikke. Her er oversikt over visumregler i land i verden:

www.visumservice.no/kilroy/

 

Om du skal planlegge turen eller ikke, er opp til deg. Du kan jo snakke med et byrå som selger pakkeløsninger for backpackere.

 

Studier i USA finner du god informasjon om på ANSAs nettsider:

www.ansa.no/Fag_og_Land/Europa/Hovedsiden_om_utdanning_i_USA/

Ta kontakt med dem for mer informasjon.

 

For å kunne bosette seg i USA, må man ha jobb der. Slik sett kan det lønne seg å studere der samtidig som man skaffer seg et nettverk i arbeidslivet. Generelt sett koster det å studere i USA, men man får støtte av Lånekassen til mange av skolene. 

Vennlig hilsen

www.eurodesk.no

på vegne av ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise