Hopp til hovedinnholdet

tatt for bruk av cannabis - reise til utlandet?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Jeg ble for ett par dager siden tatt med 2.5gram marihuana til eget bruk, jeg fikk 5000 i bot og en prikk på rullebladet, det jeg bekymrer meg over er hvordan den prikken vil hindre meg i å reise, nå snakker jeg overalt, siden jeg er musiker og da er det ganske kritisk for meg å komme inn i de landene jeg skal spille i. setter stor pris på utfyllende svar om hvordan jeg kan hindre det, om det er mulighet for det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg legger til grunn at du er dømt etter legemiddelloven § 31 jf. § 24, som har en strafferamme på inntil 6 måneder fengsel. Det vil si at du ikke vil måtte søke om visum for innreise til USA. Det kan du lese mer om på ung.no sin side om lovbrudd. Der har man under "Politi og politiattest" nærmere beskrevet reglene om innreise til USA.  

 

USA har veldig strenge innreiseregler, og jeg vil anta at du dermed heller ikke vil ha problemer med innreise til de fleste andre land. For øvrig vil jeg anbefale deg å ta en kikk på andre lands ambassade-hjemmesider, da hvert land har sine egne regler.  

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise