Hopp til hovedinnholdet

Må man ha med pass ved reise til Finland?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg bor jo i Norge, og lurte på om å vise et gyldig elevkort er nok identifikasjon for å kunne reise til Finland? Hvis ikke, hva ellers ville vært det enkleste å få tak i som kunne bevise det? Takk på forhånd :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Finland er med i det som kalles Schengen-området. Innenfor dette området kan man reise "pass-fritt", som betyr at det ikke gjennomføres systematisk person-/passkontroll mellom de enkelte Schengen-statene. Du kan i utgangspunktet passere denne indre grensen når som helst og hvor som helst uten å bli kontrollert.

 

Men alle land i Schengen forlanger at personer som befinner seg i landet skal kunne legitimere seg. Passet er foreløpig det eneste internasjonalt godkjente identitetsbeviset for norske statsborgere. Du må derfor alltid ha med pass på utenlandsreiser.

 

Eneste unntak er for reiser til andre nordiske land, som for eksempel Finland, der enkelte andre typer legitimasjon er gyldige.

 

Du bør derfor ta kontakt med den finske ambassaden i Oslo for å høre om de aksepterer annen identifikasjon og eventuelt hva.

 

Dersom du er utenlandsk statsborger med oppholdstillatelse i Norge gjelder det samme som er sagt ovenfor.

 

 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise