Hopp til hovedinnholdet

hva er det man trenger får å kunne ta fly?

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei jeg har alderi tatt fly før men skal kansje til sommeren. hva er det man trenger får å kunne ta fly? å hvordan kommer man seg inn på flyet? å hva med bagasjen? når man kommer til flyplassen hvor skal man gå henn først å and å tredje?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Så spennende å skulle reise med fly for første gang!

 

De fleste flyselskaper har en egen innsjekking ved datamaskiner som står ved innsjekkingen på flyplassene. Da plotter du inn bookingnummeret du finner på billetten eller utskriften av billetten du får på e-post når du bestiller på nettet. Om du har så mye bagasje at du må sende den, sjekker du på en elektronisk tavle hvor du skal sjekke inn bagasjen. Da viser du også billetten og eventuelt passet ditt ved innsjekkingen.


Hva du trenger å ha med deg dit du ska avhenger av hvor lenge du skal være borte og hva slags ferie du skal på. Du kan pakke som du gjør ellers når du skal reise bort på overnatting: klær, toalettsaker, sko, håndkle og annet om du trenger det. De fleste pakker i koffert eller bag, men husk at du ikke kan ta med deg så mye du vil. Når reisen bestilles, vil det oppgis hvor mange kilo bagasje du kan ta med deg.

 

Du kan ikke ta med deg flytende væske inni flytet, som er mer enn 100 ml. Les mer om det i artikkelen jeg legger ved under svaret. Man kan ta med en liten koffert inn i kabinen på flyet, men den må være av en viss størrelse.

 

Du trenger også billetten, eller utskrift av billetten du får tilsendt på e-post. Og skal du til utlandet, er det alltid lurt å ta med pass, selv om ikke alle land krever dette.  Pass går som identifikasjonsbevis. Les også mer om pass i artikkelen under svaret. '

 

Det er lurt å ha forsikring når du skal på tur. Har dere reiseforsikring i familien, vil du sannsynligvis ikke trenge egen reiseforsikring. Men dette kan du spørre foreldrene dine eller forsikringsselskapet om, når det blir aktuelt.

Lykke til!

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

Les mer

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer

Dette kan du ha med deg i håndbagasjen på flyet

Sikkerthetskontroll flyplass (colourbox.com)

Her er råd til deg som skal ut og reise:

Når du pakker: På flyet er det forbudt å ta med flytende væsker og gjenstander som kan forårsake alvorlig skade. Er du i tvil, send det i innsjekket bagasje.

Les mer

Råd ved bestilling av reiser på nett

Bestiller på nett (colourbox.com)

Skal du ut å reise og lurer på hva du bør huske på? Vi har samlet de viktigste rådene her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise