Hopp til hovedinnholdet

Kan vi reise til USA med fly alene når vi er 16 og 18 år?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! I sommer skal jeg reise med fly til USA med en god venn og besøke familien hans. Vi to skal fly til og fra alene, og jeg lurte på om det egentlig er lov siden jeg ikke er 18? Han er 18 år, så da kan vel han egentlig regnes som en voksen? Jeg blir 17 i år, men er 16 når vi drar. Takk for svar :)

SVAR

Besvart 18.06.2012 13:01:56
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

 

Les mer
attach_file

Søk om pass

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

 

Les mer
attach_file

Alt du trenger å vite om visum

Hvis du skal reise til et land utenfor Europa bør du sjekke om landet krever at du skaffer deg visum. Land med visumplikt vil ikke slippe deg inn uten at dette er i orden. Søk i god tid før du skal reise, noen steder er behandlingstiden for visumsøknader lang.

 

Les mer
attach_file

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

 

Les mer
account_circle