Hopp til hovedinnholdet

Levekostnader i USA

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har søkt litt på nettet, men finner ikke noe svar på hvor mye penger man ca må regne med å ha når man skal være i usa i 3-6 måneder. Da tenker jeg å bo til familie. Vet ikke hvordan det er med arbeidstillatelse i USA. Tenkte å dra etter nyåret og da har jeg fylt 18. Men selv om jeg da bor til familie må jeg rekne med å ha penger til mat, klær og nødvendige ting. Så spørsmålene mine er. Hvor mye penger må jeg regne med å ha med meg? Går det ann å få jobb der når man bare er turist? Går det ann å for meg å kjøre bil der når jeg har norsk førerkort og er turist?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

levekostnadene i USA varierer mye fra de store byene til mindre steder på landsbygda, så det kommer an på hvor i USA du vil reise. Generelt sies det at prisnivået er noe lavere enn i Norge. Du kan få en idé om hva ting koster på denne nettsiden, og så sette opp et budsjett, der du tenker gjennom hva du trenger til mat, klær, hygiene og helse, forsikring, transport, telefon osv.

 

Det er strenge regler mot å jobbe når man er i USA på turistvisum. Hvis du ønsker å jobbe, kan du enten prøve å skaffe deg en jobb før du drar, og så få visum med arbeidstillatelse før d reiser. Hvis du skaffer deg jobb men du er der borte, må du vente til du har fått endret visumet ditt før du kan starte å jobbe.

 

Les på nettsiden til USAs ambassade og ta kontakt med dem for mer informasjon! Der finner du også ut om det er nødvendig å ha med internasjonalt førerkort.

 

Lykke til!

Vennlig hilsen

 

Eurodesk Norge 

www.eurodesk.no

www.facebook.com/EurodeskNorway

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise