Hopp til hovedinnholdet

Har det ganske dårlig, depresjon. Er gira på språkreise.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente som i det siste har hatt det ganske dårlig og lider av deprisjoner, derfor har jeg endelig funnet noe som jeg er gira på og som kan gjøre meg glad! Det jeg lurer på er angående språkreiser. Hva gjør man? Når kan jeg dra( men en venninne)? Hvor gammel på jeg være? Jeg har hørt at det koster rundt 30 000 elns, men jeg og venn min er velig gira på dette og har veldig lyst å dra, men trenger litt informansjon om det! Takk på forhånd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

 

Det er ikke noe ålreit å være deprimert og føle seg dårlig. Derfor er det kjempefint at du har funnet noe du har lyst til, og som gjør deg gira og full av energi - for det er viktig å ha noe å se frem til og glede seg til :-)

 

Det å dra på tur kan være både spennende og gøy, men også tøft. Man er på egenhånd, og må takle alle inntrykkene selv. Hvis man er nedfor fra før av, kan det bli vanskelig når man er på tur. Nå er det slik at selv om man strever med feks. deprisjoner, så kan man dra tur! Men, jeg synes det er viktig å påpeke at det er viktig å forbrede seg godt i forkant på hva man kan møte og hvordan turen kan bli. 

 

Du skriver at du lenge har hatt det ganske dårlig og lider av depresjoner. Er du i kontakt med noen vedrørende dette? For har man det tungt, er det lurt å søke hjelp. Det enkleste er nok å oppsøke helsesøster på skole din, evt. helsestasjon for ungdom om det finnes der du bor. Kan hende det hjelper å snakke med helsesøster noen ganger, eller det kan hende at helsesøster synes at du kanskje bør snakke med noen andre, for eksempel en psykolog. Uansett tror jeg det kan være gunstig for deg å snakke med noen...

 

Her skal du ihvertfall få informasjon om språkreiser: 

Det finnes arrangerte språkreiser for alle aldersgrupper. Noen av oppleggene har mest fokus på språk, mens andre handler også mye om idrett, kultur eller en annen aktivitet. På denne nettsiden finner du en oversikt over organisasjoner som arrangerer språkreiser. Det er ikke noen bestemt fasit for akkurat hvilken organisasjon eller sted som er "best". Det viktigste er at du leter deg fram til det opplegget som er "best for akkurat deg". Ring rundt til de organisasjonene som du synes virker interessante og som har et opplegg du synes virker spennende. Still dem alle de spørsmålene du har, og husk å spørre om pris. Når du sjekker pris må du også undersøke hva som er inkludert i prisen. Dette kan nemlig variere litt fra organisasjon til organisasjon. Gjør disse tingene sammen med foreldrene dine. Du er fremdeles ganske ung, så det er viktig at dere sammen undersøker muligheter, og gjør planlegging i fellesskap.

 

Det kan også være lurt å få snakke med noen som har reist på språkreise tidligere. Organisasjonene kan som oftest gi deg kontaktinformsjon til noen du kan ringe og som kan forklare mer om hvordan det faktisk var på språkreisen. Kanskje kjenner du eller vet om noen selv også som har vært på språkreise før. De som har vært ute tidligere har ofte gode tips og erfaringer som det kan være lurt å lytte til. Bruk gjerne også nettet til å google etter blogger og reisebrev fra andre som har vært på språkreise tidligere.

 

Lykke til videre!

 

Hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nyttig å vite om språkreise

Flere og flere ungdommer ønsker å komme seg ut i verden for å oppleve kultur, lære språk, eller for å få litt sol på kroppen. Her får du en guide om hva som er viktig å huske på.

Les mer

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker (colourbox.com)

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise