Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om språkreise til England 

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg vil veldig gjerne dra på språkreise til England neste sommer, vet dere av noen brae språkreise byrå? og et annet spørsmål er hvor gammel må man være for å reise alene til et land uten følge av en voksen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, takk for spørsmål!

 

Det finnes arrangerte språkreiser for alle aldersgrupper. Noen av oppleggene har mest fokus på språk, mens andre handler også mye om idrett, kultur eller en annen aktivitet. På denne nettsiden finner du en oversikt over organisasjoner som arrangerer språkreiser. Det er ikke noen bestemt fasit for akkurat hvilken organisasjon eller sted som er "best". Det viktigste er at du leter deg fram til det opplegget som er "best for akkurat deg". Ring rundt til de organisasjonene som du synes virker interessante og som har et opplegg du synes virker spennende. Still dem alle de spørsmålene du har, og husk å spørre om pris. Når du sjekker pris må du også undersøke hva som er inkludert i prisen. Dette kan nemlig variere litt fra organisasjon til organisasjon. Gjør disse tingene sammen med foreldrene dine. Du er fremdeles ganske ung, så det er viktig at dere sammen undersøker muligheter, og gjør planlegging i fellesskap.

 

Det kan også være lurt å få snakke med noen som har reist på språkreise tidligere. Organisasjonene kan som oftest gi deg kontaktinformsjon til noen du kan ringe og som kan forklare mer om hvordan det faktisk var på språkreisen. Kanskje kjenner du eller vet om noen selv også som har vært på språkreise før. De som har vært ute tidligere har ofte gode tips og erfaringer som det kan være lurt å lytte til. Bruk gjerne også nettet til å google etter blogger og reisebrev fra andre som har vært på språkreise tidligere.

 
Lykke til!
 

 

Hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nyttig å vite om språkreise

Flere og flere ungdommer ønsker å komme seg ut i verden for å oppleve kultur, lære språk, eller for å få litt sol på kroppen. Her får du en guide om hva som er viktig å huske på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise