Hopp til hovedinnholdet

G 13, kan jeg reise til Italia med fetteren min på 18?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

hei, jeg er en gutt på 13 som lurte på om jeg har lov til å reise til Italia med fetteren min på 18? om jeg har lov til å ta flyet og være alene med han?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Det høres ut som om du har veldig lyst til å reise med fetteren din til Italia!

Hva synes foreldrene dine om det? Hva skal dere gjøre i Italia?

 

Husk at foreldrene dine har ansvaret for deg så lenge du er under 18 år og bor hjemme. Les artikkelen barneloven som sier mer om dette. Det er derfor en sak som dere må diskutere med dine foreldre og eventuelt komme til en løsning sammen. Det handler ikke bare om at de synes det er greit, men også at de har ansvar for deg.

 

Du og foreldrene dine må kontakte flyselskapet og høre hva som er gjeldende regel for reiser med deres fly. De fleste flyselskapene har klare regler for hva de gjør for barn som reiser alene og er under 18 år. De færreste flyselskaper godkjenner at noen under 18 flyr alene uten at de har skriftlig godkjennelse fra foreldre eller foresatte. Men i ditt tilfelle skal du fly med din fetter, og jeg vil tro det gjør situasjonen enklere.

 

Lykke til!

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

Les mer

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer

Barneloven

Tenåringsgutt (colourbox.com)

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

Les mer

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise