Hopp til hovedinnholdet

Skal til Japan. Trenger vi visum for mellomlanding i tyrkia?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg og noen Engelske venne har bestillt biletter til Japan. Vi drar i juli og jeg hadde bare noen tekniske spørsmål jeg gjerne ville fått svar på. 1. Jeg har lett litt rundt på nettet og det virker som om jeg ikke trenger visum for å være 10 dager i japan. Stemmer dette? 2. Når vi flyr fra England til Japan så blir det en mellomlanding i Tyrkia. Jeg har undersøkt litt og det viser seg at Nordmenn må ha visum for å oppholde seg der. Gjelder det også for en mellomlanding på ca. 5 timer? 3. Det vil vel ikke bli noen problemer med at vi alle er "umyndig"? (myndighetsalderen er visstnok 20 mens vi alle er 19 på det tidspunktet) Mvh en undrende turist

SVAR

Besvart 28.01.2013 14:33:53
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

 

Les mer
attach_file

Søk om pass

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

 

Les mer
attach_file

Barneloven

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

 

Les mer
attach_file

Alt du trenger å vite om visum

Hvis du skal reise til et land utenfor Europa bør du sjekke om landet krever at du skaffer deg visum. Land med visumplikt vil ikke slippe deg inn uten at dette er i orden. Søk i god tid før du skal reise, noen steder er behandlingstiden for visumsøknader lang.

 

Les mer
account_circle