Hopp til hovedinnholdet

trengs det noe visum for å besøke USA?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

trengs det noe visum for å besøke USA? MÅ man fylle ut noe sånt ESTA-skjema eller hva det nå heter? eer det nødvendig å booke hotell og ha returbillett tilbake til Norge igjen, eller trenger man bare nok penger på konto?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Utenriksdepartementet (UD) har laget en nettside for å presentere land- og reiseinformasjon på en enkel og brukervennlig måte. På landsider.no finner du den informasjon du trenger vedrørende visumkrav til andre land:

Nordmenn som reiser til USA uten visum (under "visa waiver programme") må registrere seg på internett i ESTA databasen før avreise. Lenke til skjema på landsider.no.

 

Visum og maskinlesbart pass
Fra 26. oktober 2004 har USA krevd maskinlesbart pass for visumfri innreise for personer som i turist- eller forretningsøyemed ikke skal være i landet i mer enn tre måneder. Norske pass som utstedes etter 26. oktober 2005 må - i tillegg til å være maskinlesbare - inneholde biometriske kjennetegn for visumfri innreise til USA. Hvis du har et maskinlesbart pass som er utstedt før 26. oktober 2005, kan du reise visumfritt til USA med et slikt pass også etter dette tidspunktet. Håndskrevne pass kan fremdeles benyttes, men man må da også ha visum. Trenger du visum? Guide fra amerikanske myndigheter.

 

Nytt gebyr ved reise til USA

Fra og med 8. september 2010 har amerikanske myndigheter innført et gebyr på 14 dollar for reisende til USA. Dette gjelder reisende som kan reise uten visum og som søker innreisetillatelse via ESTA, og kan betales med kredittkort. Blir søknaden innvilget, vil den vare i to år. Det betyr at man ikke trenger å betale for ny reise før etter to år. Mer informasjon finner du her.

 

 

Råd ved reiser til utlandet

VI kjenner ikke til at det er et krav om et minimum av penger på kontor for å reise til USA. Håper det var svar på spørsmålet ditt.

 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

Les mer

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer

Alt du trenger å vite om visum

visum (www.colourbox.com)

Hvis du skal reise til et land utenfor Europa bør du sjekke om landet krever at du skaffer deg visum. Land med visumplikt vil ikke slippe deg inn uten at dette er i orden. Søk i god tid før du skal reise, noen steder er behandlingstiden for visumsøknader lang.

Les mer

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise