Hopp til hovedinnholdet

London med venner i sommer

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg og noen venninner (over 18 år) har planer om å dra til London i sommerferien. Jeg har lest at jeg uansett må ha foreldrenes samtykke, men hva vil det si? (underskrift eller hva? ) Foreldrene mine er også separert og pappa er med på det, men ikke mamma.. derfor lurer jeg også på om jeg må ha samtykke fra begge foreldrene mine eller bare en? :) Takk :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så spennende med Londontur med venner! 

Så lenge du er under 18, er det foreldrene dine som er ansvarlig for deg, derfor bør du snakke med dem om reisen før du eventuelt bestiller. Legger ved en artikkel om det under svaret. 

De ulike flyselskap og hotell opererer med ulike alderskrav for kjøp av - og gjennomføring av reise og opphold. Det må du sjekke før du reiser. Jeg vil tro det holder at en forelder godkjenner der det er et krav. 

Legger ved noen artikler under svaret, som kan være nyttige å lese før dere skal reise. 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

Les mer

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer

Barneloven

Tenåringsgutt (colourbox.com)

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

Les mer

Råd ved bestilling av reiser på nett

Bestiller på nett (colourbox.com)

Skal du ut å reise og lurer på hva du bør huske på? Vi har samlet de viktigste rådene her.

Les mer

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise