Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Det mener jeg (ung.no)
Det mener jeg (ung.no)

Hvordan skal jeg takle å konvertere til Islam?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har vurdert å konvertere til islam den de siste 4 ukene. Jeg prøvde å gå igjennom ramadan og kom meg til dag 9, hvor jeg ble invitert til middag hos bestemoren min. Mamma respekterer at jeg prøver dette ut, men tror virkelig ikke mormor ville gjort det! Jeg lurer veldig på hva jeg skal gjøre? Jeg bor ikke hjemme lengre, men er fortsatt redd for sånne hendelser som dette og jeg er heller ikke klar til å fortelle dette til hele familien min! Vet dere hva som skjer med fasten nå? Og hva og hvordan skal jeg få dette til? Tusen takk for svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til ung.no. 
 
Så flott at du følger hjertet ditt og prøver en religion som føles riktig for deg!
 
Jeg vil gi deg all støtte, og si at du trenger ikke bekymre deg. Husk, det viktigste er alltid forholdet mellom deg og din Gud. Religion er en måte å praktisere sin tro på, og det aller viktigste er derfor din tro. Du blir ikke mindre muslimsk av å ikke holde ramadan, det er mange muslimer som ikke gjør ramadan og fremdeles er muslimer. Det tar tid å venne seg til en ny måte å leve på, og du gjør så godt du kan og det er flott. Ikke vær hard mot deg selv! Hvis man vil gjøre hele ramadan kan man bytte dager, slik at du kan ta igjen en dag hvis du for eksempel er på ferie eller er hos bestemor. 
 
Det er greit at du bruker tid på å være helt trygg på deg selv og din religion før du forteller det til alle i familien din. Det er ikke lett å møte negative reaksjoner på noe som er viktig, så da er det lurt å tenke gjennom hva bestemor kan si og hva du vil si. Hvis du skal fortelle det etterhvert kan mamman din støtte deg, og bestemoren din kan ta sin tid til å lære om Islam og bli vant til tanken. 
 
Jeg ønsker deg lykke til! 
 
Vennlig hilsen minoritetsrådgiveren (IMDI) i samarbeid med ung.no
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Rett til religionsfrihet

Jente (colourbox.com)

Barnekonvensjonen fastslår at land skal respektere barns og unges rett til tanke-, samvittighets- og religionsfrihet.

Les mer

Lever du mellom to kulturer?

To jenter (colourbox.com)

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Dette kan du snakke med helsesøster om

Helsesøster

Helsesøster kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Religionsfrihet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om religionsfrihet