Hvordan konverterer jeg til islam Hopp til hovedinnholdet
menu Meny
search
Spørsmål og svar
search
Spørsmål og svar

Hvordan konverterer jeg til islam

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er ei norsk jente på 17, snart 18 år, som står som medlem i Den Norske Kirke. Jeg har aldri følt meg hjemme innenfor Kristendommen, og har aldri hatt noen særlig stor tro på Gud. Allikevel har jeg alltid trodd at det er en grunn til at ting skjer, og en grunn til at ting er som de er. Forskjellige kulturer, språk og religioner her i verden har helt fra ungdomsskolen vært noe som jeg bare har blitt mer og mer interessert i, og i det siste har jeg sjekket ut veldig mye rundt religionen Islam. Mange av mine nærmeste venner er troende muslimer, og jeg lærer stadig mye nytt fra dem daglig. Dette har fått meg til å bli enda mer interessert i selve Islam, siden alt høres riktig ut for meg. Jeg har selv begynt å lese deler av koranen, se videoer og søkt rundt på nettet etter svar på ting jeg har undret på angående religionen. Alt jeg leser, hører og har forstått har fallet helt naturlig for hvordan jeg tenker, mener, føler og lignende, så jeg har virkelig begynt å tro på denne religionen. Jeg føler dette er meg, og at det er sånn jeg vil leve og tro. Jeg har i lang tid vurdert å konvertere til Islam, men siden jeg ikke har følt meg som en troende nok person har jeg ventet. Jeg har lest mer, prøvd å forstå mer og å lære mer, så nå etter lang tid føler jeg virkelig tiden er inne. Jeg har tenkt nøye over valget mitt, og dette er noe som jeg vil fra hjertet. Derfor er mitt spørsmål om hvordan alt dette fungerer med tanke på at jeg allerede er i Den Norske Kirke?! Er det noe utmelding som jeg må si ifra? Kan jeg gjøre alt dette siden jeg er under 18? Hvordan fungerer selve konverteringen osv?!?! Håper på raskt svar, og på forhånd; tusen takk! Mvh - Jente, 17

account_circle
AKTUELT NÅ

Kjønnsnormer - vi er alle forskjellige

I samfunnet vi lever i finnes det ulike forventninger om hva som er "guttete" og "jentete". Vi er alle forskjellige uavhengig av kjønn og det er kun du som har fasiten om deg selv.

Les mer

Gode råd om nettvett du bør følge

Her får du rådene du trenger for å være mest mulig trygg på nettet!

Les mer

Homofobi i skolegården

Har du opplevd å få slengt skjellsord som "homo" og "lesbe" etter deg på skolen? Du skal ikke måtte godta å bli mobbet uansett hvilken seksuell orientering du har.

Les mer