Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Kan utleier nekte leieboer å ha besøk?

account_circle

SPØRSMÅL

Jeg deler hybel med bestevenninnen min, og vi trives veldig godt i denne hybelen. Vi har dårlig erfaring fra tidligere hybelverter. Vi syntes derfor det var koslig å komme til en hybel der hybelvertene var helt ålreit. Trodde vi i hvertfall. Vi har ingen problemer med mannen i huset. Han er kjempekoslig, hjelpsom og tålmodig. Han lar oss være i fred, og kommer bare ned til oss hvis vi spør han om det. Kvinnen i huset derimot…. hun har vi problemer med. I starten virket hun veldig koslig, men i ettertid ble hun bare mer og mer irriterende. 1. I høstferien kom jeg tilbake til hybelen fordi jeg skulle på jobb. Da la jeg merke til at det lå urin og dopapir i doen vår. Altså, da hadde hun tatt seg inn på hybelen vår uten at vi var til stede, uten å gi oss varsel, og brukt doen vår. 2. En gang jeg var vekke et døgn fra hybelen min, så hadde jeg latt vinduene stå oppe på en liten gløtt. Det hadde ikke vært mulig å stikke en hand inn i sprekken en gang. Da jeg kom tilbake så jeg at noen hadde krabbet opp i sengen min (som står ved vinduene) og stengt igjen vinduene mine. Da hadde hun tatt seg inn på soverommet mitt uten å gi meg en forvarsel, og stengt igjen vinduene mine…? 3. I kontrakten står det at vi får lov til å ha overnatting av kjærester, venner o.l, men ikke i en tidsperiode som strekker seg over en helg. Kjæresten min overnattet med meg i 4-5 dager en gang, og da kom kvinnen i huset ned og snakket med venninnen min som tilfeldigvis sto ute i gangen. Hun sa til venninnen min at vi ikke fikk lov til å ha overnatting lengre enn en helg, for da virket det som de bodde her. Det eneste kjærestene våre gjør her er å sove over, og kanskje låne dusjen i blant. De bor her ikke, de har ikke ting og møbler her annet enn en ekstra tannbørste. Jeg fant dette på internett; "De har ikke lov til å lage spesielle avtaler som gir leietager dårligere vilkår enn det husleieloven gir. Slike avtaler vil være ugyldige, husleieloven er veldig streng når det gjelder det å beskytte leietager. " Har de virkelig lov til å kommandere oss til å ikke ha overnatting mer enn en helg? Vi betaler for å bo her, og da er jo det opp til oss hvem som kommer på overnatting og ikke? Hvordan fungerer dette? Jeg synes i hvertfall det er kjemperart å nekte leierne sine i å ha overnatting i en lengre tidsperiode, når det ikke går utover dem selv.

account_circle
AKTUELT NÅ

Vil du jobbe som frivillig på julaften?

For noen er julen vanskelig, trist og ensom. Ved å melde deg som frivillig kan du være med på å lage en bedre julefeiring for andre som trenger det!

Les mer

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

De fleste ønsker å ha det trivelig og fint hjemme, men hvordan skal du og de voksne finne løsningen på uenigheter?

Les mer

Ti tips for et bedre klassemiljø

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din.

Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer