Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine er alt for strenge.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Foreldrene er for strenge...altfor strenge. Foreldrene mine er rett og slett diktatorer i huset hjemme. De mener de skal bestemme det meste som har med meg å gjøre, i tillegg til at de har satt grenser for bruk av data og sånt. Jeg mener jeg trenger ikke sånne dumme unnødvendige regler, men de vil ikke høre på noe av det jeg sier. De er sta som en stein. Det er utrolig frustrerende at de skal bosse sånn med meg. I tillegg roper de mot meg ofte, noe som fører til at jeg blir ganske sint, siden de gjør dette mange ganger. Mas, jeg orker ikke mas, det gjør meg så utrolig frustrert at jeg får lyst til å knuse ting. Men jeg knuser heldigvis ikke ting. Kan barnevernet gjøre noe med hvordan det er hjemme? Hvis foreldrene mine ikke vil høre på ønskene mine (som er fornuftige), kan jeg da få hjelp av barnevernet til å flytte ut? Takk for at du leste dette

SVAR

Besvart 15.05.2016 19:45:54
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Du kan kontakte familievernet

Familievernet kan hjelpe deg med små og store problemer hjemme. De som jobber der er fagfolk med taushetsplikt.

 

Les mer
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

De fleste ønsker å ha det trivelig og fint hjemme, men hvordan skal du og de voksne finne løsningen på uenigheter?

 

Les mer
attach_file

Barneloven

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

 

Les mer
account_circle