Hopp til hovedinnholdet

Vil heller bo 2 uker sammenhengende hos hver enn annenhver uke.  

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 14 år, og har skilte foreldre. Jeg bor annenhver uke hos mamma å pappa, noe de har bestemt. Uten å snakke med meg om hva jeg ville. Jeg syntes det er veldig slitsomt å flytte mellom de så ofte, å ville heller hatt 2 uker eller 1 mnd hos mamma så 2 uker eller 1 mnd hos pappa. Men når jeg sier dette til de vil de ikke høre, å det bare fortsetter å være slik det er nå. Er det noe jeg kan gjøre? Hvilke rettigheter har jeg til å bestemme selv hvor jeg vil bo? Har de rett til å velge det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du har rett til å bli hørt i spørsmål som har betydning for deg.  Når du syns dette er slitsomt, så er det bra at du sier ifra om det, og foreldrene dine bør lytte til deg og se om dere kan finne en løsning som kan være best mulig for deg. 

Jeg forstår at du har forsøkt å prate med dem og føler at de ikke har hørt på deg.  Vet du om det har vært en mekling?  (Se mer om det i artikkel under). Familievernkontor kan være behjelpelige med å lage ny avtale der dine ønsker er hørt og tatt mer hensyn til.  Du kan selv kontakte et familievernkontor i nærheten der du bor og søke råd.  Kanskje kan du også prate med helsesøster på skolen din, så hun kan hjelpe deg med videre kontakter med familievernkontor og/eller foreldrene dine.

Kanskje det også kan være flere aktuelle ting å lese om på ung.no/skilsmisse

Ikke gi opp.  Si ifra igjen.  

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine