Hopp til hovedinnholdet

Hei.. Jeg er en jente på 17år som har to SYKT IRRITERENDE foreldre!! og vet ikke helt hva jeg skal...

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei..
Jeg er en jente på 17år som har to SYKT IRRITERENDE foreldre!! og vet ikke helt hva jeg skal gjøre.
Her er en liten historie om problemet:

Jeg har alltid likt foreldrene mine, men for ca 3 år siden begynnte jeg å hate dem mer og mer.. Moren min er VELDIG overbeskyttende og jeg kan ikke ha noen private ting for meg selv.. Pappa lar meg holde ting for meg selv, men han blir utrolig fort sur hvis jeg ikke vil det han vil jeg skal. Mamma blir også ganske sint. For 2 dager siden skulle de ut å stå på skøyter. jeg ville ikke, men da ble de så sinte og tvang meg til å være med.(det skjer ofte) Jeg er jo 17år !! Jeg må vel få lov til å slippe hvis jeg ikke vil?

For ca 3mnd siden fikk jeg Anorexi. Det gikk hardt utover mamma og pappa. (mest mamma) Hun har tatt 1-2mnd fri fra jobben bare fordi hun tenker på meg hele tiden og ikke klarer å jobbe. Pappa er 62 og er pensjonert. Anorexsien er ikke grunnen til oppførselen dems, de har hvert sånn lenge. Jeg har Anorexien under kontroll og er ikke undervektig, men de vil ikke høre på noe jeg har å si. Jeg forteller ossen jeg vil ha det hjemme for at jeg skal bli fortest mulig frisk, men de bare overser meg og sier at jeg lyver hele tiden. Jeg ble tatt for en uke siden at jeg hadde lagt mat i en pose. Jeg forklarte hvorfor, men hun bare overso meg og ville verken se på meg eller snakke med meg. Jeg ble helt ødelakt og bodde hos en veninde i en uke. Der var alt anderledes.. De er så snille mot meg. de vet at jeg har Anorexi og de hjelper meg på den måten jeg er konfortabel med. Jeg får lov til å spise mat når jeg vil og hvor mye jeg vil, de tvinger meg ikke til å spise opp hvis jeg ikke vil. de gir meg heller en klem og sier at jeg prøver så hardt jeg kan og kan heller prøve litt mer senere. når jeg er hos de legger jeg nesten ikke merke til at jeg har Anorexi.

Når vi skal spise hjemme tar jeg en porsjon mat som passer meg, men når jeg skal til å spise tar mamma tallerknen min og fyller den enda mer. Hun sier etterpå at jeg ikke får lov til å røre meg fra stolen til all maten er spist opp. Jeg blir utrolig sint og lei meg. Jeg sitter ofte i 3-5 timer og VIRKELIG STREVER for å få maten spist opp. Jeg må også sitte en god stund ved boret ette jeg har spist også. Det tar livet av meg! Jeg får ikke gå hvor jeg vil, jeg får ikke være alene lenger, mamma sier at vi må finne på aktiviteter sammen og at vi må prate sammen hele tiden. Men jeg TAKLER DET IKKE MER !!! Jeg har HATET foreldrene mine i 3 HELE år!! De vet det ikke. jeg har fortalt det til veninda mi og har snakket litt med moren hennes. Jeg gråter nesten hver dag fordi jeg ikke orker å være hjemme mere. At de tvinger meg, blir sure for ingen ting, plager meg, irriterer meg har ikke kommet etter jeg fikk Anorexi. Det har plaget meg i 3 ÅR!!!

Jeg har utrolig lyst til å flytte, eller bo hos noen til jeg kan skaffe meg jobb og hus, men jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre. Jeg ber derfor DESPERAT OM HJELP !!

Jeg har også Selektiv mutisme og sliter fryktelig med å snakke med andre. Hvis jeg sier at jeg ikke fikk hjelp på skolen en dag så spørr de om jeg spurte om hjelp. Jeg sier at jeg ikke klarte og da blir de sure og sier at jeg ikke kommer til å klare meg selv og kommer bare til å sitte i et hus helt alene resten av livet. Kan de si sånt ? Jeg mener.. jeg blr virkelig såret, og da blir liksom alt bare mye verre enn det var.

Ting blir bare verre og verre, og jeg vet ikke om jeg kan takle det lenger. Jeg er 17år, (blir 18 i september) Det er vel noe jeg kan bestemme selv?? Kan jeg flytte til noen hvis det er greit for de ? Kan jeg gjøre ting selv om foreldrene mine sier nei, og blir så sinte at de enten holder meg fast, stenger meg på rommet, eller banner og skriker,eller drar i meg? (hva kan jeg bestemme selv?)

Jeg prøver å fortelle dem at jeg ikke er et barn lenger og trenger å smake litt på hva verden har å by på. Men de behandler meg som om jeg var en liten DRITTUNGE som bare gjør fæle og dumme ting. De blir sinte hele tiden. når jeg kommer hjem fra skolen og mamma spør om hvordan det har gått, sier jeg at det har gått bra. Så begynner hun å snakke og tvinge meg til å spise. Jeg sier jeg ikke har lyst til å snakke og vil helst lage meg mat selv. hun sier bare at jeg lyver og ikke gidder å spise. Jeg har VIRKELIG lyst til å spise, men det hjelper ikke hvis hun tvinger meg, og hvis jeg ikke kan trene meg selv til å lage mat og spise normalt.

Dette sier jeg ikke fordi jeg er sinte på de fordi de tvinger meg til tilng jeg ikke vil. Jeg spør om hjelp fordi dette har plaget meg i 3år, og jeg orker ikke mer. Jeg orker så vidt å snakke med de.

Kan jeg snakke med noen som kan hjelpe meg vekk fra de, eller er ikke det lov? Hva har jeg lov til å bestemme og gjøre som 17åring (snart 18) Jeg ber på mine knær om hjelp fra deg. Jeg vet ikke hva annent jeg skal gjøre.

Mvh Jente som ber på sine knær.

SVAR

Besvart 14.01.2009 13:54:09
account_circle