Hopp til hovedinnholdet

Jeg er gravid, og synes det er tungt å jobbe. Hva gjør jeg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har nettopp begynt i jobb 100%. Jeg er nå blitt gravid. Jeg var ikke gravid da jeg var på intervjuet, men ble det like etter. Jeg er nå ca halvveis i svangerskapet og det merkes. Jeg er kvalm, vondt i bekkenet, hodepine og generelt utslitt. Jeg jobber i barnehage offentlig og har ett relativt stort ansvar på avdelingen. Alle vet jeg er gravid på jobben, men de blir bare sure hvis jeg ikke kan skifte bæsjebleier / andre ting som er vanskelig nå. Fikk bare beskjed om å nærmest skjerpe meg og endre instilling.. får ikke vært så flink som jeg kunne kjenner jeg og folk ser ned på meg føler jeg:(. Vurderer å sykemelde meg 40-50%. Redd de ansatte skal bli rasende da.. føler jeg bare klager til de, men er så dårlig. Har bare jobbet der en uke. Kan man sykemelde seg da? Hva med lønn/penger? Mener å huske at man måtte jobbe minst fire uker for å få lønn mens man er sykemeldt. Finnes det en løsning? Huff vil ikke at det skulle bli sånn i ny jobb..

SVAR

Besvart 09.08.2018 12:18:25
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Når har jeg krav på sykepenger?

Blir du syk mens du er i arbeid har du rett til sykepenger. Sykepengene skal kompensere for tapt arbeidsinntekt.

 

Les mer
attach_file

Rettigheter når du jobber

Feriepenger, arbeidskontrakt og lønn er bare noen av rettighetene du har når du jobber. Her er en oversikt over hva du har krav på som ansatt.

 

Les mer
attach_file

Arbeidskontrakt og attest

Fått deg jobb? Da har du krav på en skriftlig arbeidskontrakt. Og når du slutter i jobben kan du kreve en sluttattest.

 

Les mer
attach_file

Alt om graviditeten

Graviditeten endrer seg for hver av de 40 ukene den kan vare. Her kan du blant annet lese om når man kan bli gravid, om hvordan det er å være gravid, om utviklingen uke for uke, om svangerskapsomsorgen og om fødselen.

 

Les mer
account_circle