Hopp til hovedinnholdet

For dyrt å reise til skolen.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei Jng! Jeg har et problem! Jeg skal starte snart på videregående og skolen er rett og seltt for langt unna. Jeg bor 11,5 km unna skolen og jeg har ikke råd til reisekort. Jeg kan heller ikke få gratis skolekyss fordi jeg bor i Oslo kommune. Hva gjør jeg?

Besvart 22.08.2018 11:00
 

Svar
Hei!

Du har dessverre ikke rett til reisestipend i fra Lånekassen, siden avstanden er for kort.

Vennlig hilsen Lånekassen i samarbeid med ung.no


Hei! 
Det er foreldre om har hovedansvar for å dekke utgifter til videregående opplæring. Hvis familien din ikke har råd til det, kan det hende dere kan få støtte fra NAV eller bydelen.

Du kan også ta kontakt med rådgiver på skolen du skal gå på for å få råd om hva du skal gjøre. Du skal ikke hindres i å gå på videregående på grunn av dårlig økonomi. Lykke til! 

Vennlig hilsen ung.no-redaksjonen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gratis skoleskyss på videregående

Busser (ung.no)

Skal du begynne på videregående og får lang skolevei? Eller har du en funksjonshemning eller sykdom som gjør at du trenger transport til skolen? Her finner du oversikt over reglene som gjelder for gratis skoleskyss.

Les mer

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Mann holder opp skilt med

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående opplæring får de rettighetene du har krav på. Her har vi samlet flere spørsmål og svar slik at du får en bedre oversikt over dine rettigheter.

Les mer

Fattigdom i Norge

Jente er lei seg (colourbox.com)

Kjenner du noen som alltid har en unnskyldning for ikke å bli med på kino eller i slalåmbakken? Eller vet du om noen som svarer unnvikende når du spør hva de gjorde i ferien?

Les mer

Stønads- og trygdemuligheter for foreldre

Husk at du som har eller skal ha barn har flere typer stønads- og trygdemuligheter som kan hjelpe deg i en økonomisk vanskelig tid.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine