Hopp til hovedinnholdet

Faren min vil installere kameraer flere steder i huset, dette vil ikke jeg.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, Vi skal flytte inn i et nytt hus snart, og faren min ønsker å installere kameraer i stuen, kjøkkenet, inngangsdøret. Jeg liker ikke dette, for jeg føler meg overvåket, og jeg synes det er skremmende at han skal kunne se alt jeg gjør. Han sier at det er for å forhindre tyveri, men jeg mener at tyverialarm fungerer det også. Likevel ser det vanskelig ut å få overtale han. Har jeg rett til å nekte han det på noen måte? Jeg mener jo at det er et brudd på privatlivet. Takk for hjelpen!

Besvart 16.12.2018 22:04
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er lett å forstå at dette opplever som et inngripen i ditt privatliv, men faren din har rett til å beskytte hjemmet deres. Det er mange alarmløsninger, også med kameraer. Det fleste har kameraer utvendig. Er det noe du kan foreslå. 

Har du fortalt faren din hvor plagsom det er å tanken på å ha kameraer rundt deg i ditt eget hjem? Det er kanskje viktig at han vet hvordan du føler det. Det er viktig at alle føler seg vel i sitt hjem også du. Foreslå at dere kan se på ulike løsninger sammen som dere begge føler er bra.

Legger ved noen artikler som kanskje kan hjelpe deg.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Ung.no gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine