Hopp til hovedinnholdet

Ønsker ikke å satse på håndball!

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg liker å spille håndball for gøy. Jeg blir ofte tatt med på ulike samlinger som jeg ikke synes er spesielt gøy. Jeg ønsker ikke å satse på håndball, bare ha det som en slags hobby. Jeg forteller ofte foreldrene mine at jeg ikke har lyst å være med på samlinger, men de hører ikke på meg. De tvinger meg bare til noe jeg absolutt ikke har lyst til. Har de lov til det? Er det noen måte jeg kan få dem til å ikke tvinge meg?

Besvart 05.01.2019 21:03
 

Svar
Hei
 
Takk for at du tar kontakt med oss!
 
Du sier at du liker å drive med håndball som hobby, jeg regner med at det er ok for deg å være med på både treninger og kamper, men ikke større samlinger. 
 
Når du er fylt 15 år har du rett til å melde deg inn og ut av foreninger og trossamfunn. Det betyr at du kan melde deg ut av håndball-klubben om du bestemmer deg for det. Foreldre kan imidlertid veilede og oppmuntre deg til å ta gode valg for fritiden din. De kan ha et stort ønske om at du skal være med på samlinger og oppfordre deg til å bli med. Ofte er det en også forventning fra klubben om at ungdommen deltar på samlinger for å følge utvikling og trening som skjer i laget, kanskje er dette også grunnen til at  foreldrene dine ønsker at du skal delta?  
 
Jeg vil råde deg til å ta en prat med foreldrene dine om dette- en gang dere har god tid og stemningen tillater det. Kanskje kan dere finne en løsning hvor både du og foreldrene dine blir fornøyde.
 
Jeg legger ved en lenke som kan være nyttig for deg å lese dersom du opplever det vanskelig for deg å snakke med foreldrene dine
 


Mvh familieterapeuten i samarbeid med ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når er du gammel nok?

Tar lappen (colourbox.com)

Du har egne rettigheter fra du er født, for eksempel retten til å ha et navn og statsborgerskap. Her finner du en liste med oversikt over en del viktige aldergrenser for når du er gammel nok - fra 0 til 24 år.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Ung.no gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine