Hopp til hovedinnholdet

Kan man fjerne kun ett bilde fra en bildeserie på Instagram?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei På instagram nå så kan man legge ut flere bilder i en post. At man blar til siden for å se flere bilder. En venninne har lagt ut en bildeserie og et av bildene midt inni der er av meg. Jeg vil VELDIG gjerne slette bare det bildet jeg er med i. For hun vil ikke slette hele posten, og det skjønner jeg. Men er det noen måte å bare slette det ene bildet av meg på? Håper på svar fort.

Besvart 11.02.2019 18:04
 

Svar
Hei

Dessverre så er ikke det en funksjonalitet Instagram tilbyr. Det eneste man kan gjøre er å slette hele innlegget for så å legge det ut uten det bildet. Du har rett til å kreve at bildene skal tas ned ettersom de inkluderer et bilde av deg som ble lagt ut uten ditt samtykke.

Hilsen Slettmeg.no i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Regler for bruk av bilder på internett

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Kan du legge ut bilder av andre på internett uten å spørre dem om tillatelse? Hva er viktig å tenke gjennom før du legger ut bilder på nettet?

Les mer

- Legger ut bilder av andre uten lov

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Har lagt ut noen bilder på Facebook fra en skoletur vi var på. En av de i klassen vil at jeg skal slette bildene av henne, men jeg skjønner ikke hvorfor. Bildene er ikke noe farlige og viser ikke fest eller noe sånt. Hun sier bare at hun ikke synes hun så noe fin ut. Det er jo mine bilder. Kan hun kreve at jeg skal fjerne dem? Hva skjer om jeg ikke gjør det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine