Hopp til hovedinnholdet

Er det ulovlig å leke ring på spring?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Jeg å noen venner lekte ring på spring. Når vi løp sto en dame å filmet oss så tok hun meg å tok bilde av meg for jeg ikke ville si hvor eg bodde så etterpå når vi skulle gå kom en bil i 50kmt bortover en gate bråbremset og låp etter oss med en spade å prøvde å slå oss No sier de at de har anmeldt oss Er det straffbart det vi eller de gjore

Besvart 13.03.2019 20:58
 

Svar
Hei
Det er i utgangspunktet ikke ulovlig å leke ring på spring. Når det er sagt, er det forståelig at ikke alle som blir utsatt for dette synes ring på spring er like morsomt. 
 
Siden du er under 15 år kan du uansett ikke straffes for det du gjør. Loven har nemlig et vilkår om at man må være 15 år eller eldre for å kunne straffes. Hvis politiet får henvendelser om barn som er under 15 år, kan de likevel iverksette andre tiltak som å kontakte foreldrene til barna.
 
Selv om de voksne ble irriterte på dere for at dere lekte ring på spring, så er det absolutt ikke greit at de oppførte seg slik som du har beskrevet. Det er ulovlig å slå barn eller å utøve vold mot barn i Norge, og man kan bli straffet for dette. Det er heller ikke lov å løpe etter og forsøke å slå barn på den måten du har beskrevet.
 
Jeg synes du skal snakke med foreldrene dine eller noen andre voksne du stoler på om dette, så kan dere sammen finne ut av hva dere skal gjøre. 

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Den kriminelle lavalder

Ungdom arrester av politiet

Den kriminelle lavalder i Norge er 15 år. Personer under 15 år som begår kriminelle handlinger, kan ikke straffes.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine