Hopp til hovedinnholdet

Hvordan snakke med mamma om penger?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Mamma og pappa er skilt. De kommer ikke godt overens, så snakker ikke ofte sammen. Uansett; mamma får både barnetrygd- og bidrag fordi jeg bor hos henne mest. Allikevel får jeg nærmest BARE ting av pappa, som ikke er forpliktet til å kjøpe meg noe som helst. Barnetrygd og bidrag, skal (om jeg har oppfattet det rett) gå til ting jeg trenger. Jeg får allikevel nesten aldri så mye som en krone om jeg spør etter penger, noe jeg gjør sjeldent. Jeg og mamma har et godt forhold, men hun er umulig å prate med om slikt. Hun er veldig sta og unngår ofte spørsmål. Jeg vil virkelig ikke at dette skal bli en stor konflikt, men begynner å bli rimelig lei OG lurer på hvor pengene som skal gå til ting jeg trenger, blir av. Jeg er ikke kravstor, gjør husarbeid, roter aldri, har gode karakterer og er alltid glad, allikevel: INGENTING. Jeg vet ikke hvordan jeg kan ta det opp uten at det blir en konflikt, eller at hun bare feier saken bort som at det er ingenting. Hva kan jeg gjøre?

SVAR

Besvart 28.04.2019 10:53:32
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Råd til deg som har to hjem

Foreldrene dine bor hver for seg, du flytter imellom og vil at alle skal ha det bra. Helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

 

Les mer
attach_file

Hvem bestemmer over pengene dine?

Krangler du med foreldrene dine om hva du kan bruke egne penger på? Det finnes ikke noe klart svar, men det er vanlig å skille mellom penger du har tjent selv og penger du har fått.

 

Les mer
attach_file

Bekymrer meg over familiens økonomi. Hva kan jeg gjøre?

Bekymrer du deg mye over familiens økonomi? Dette er ikke ditt ansvar, men du er ikke alene og det finnes hjelp der ute.

 

Les mer
account_circle