Hopp til hovedinnholdet

Kan skolen nekte meg i å velge fag jeg vil?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg lurer på om skolen har rett til å nekte meg i å velge et fag jeg vil. Jeg har realfag og får 2 eller 3 som standspunkt, men problemet er at jeg stryker i kjemi 1 og jeg vil virkelig ta kjemi 2 og fysikk med en 2er i matte. men jeg er rett for at skolen ikke skal gi meg lov til å velge disse fagen fordi ifjor fikk jeg ikke ta fysikk og r1 men måtte velge noe annet. De sa jeg kommer til å stryke hvis jeg tar disse fagen. Det jeg lurer på er har de egentlig lov til å gjøre noe slik? Jeg mener det er mitt liv og om jeg velger fag som jeg vil uansett om det er stor sjanse for at jeg stryke i eller noe slik så skal jeg fortsett kunne ta det. og eventuelt hva kan jeg gjøre får å kunne ta disse fagen til neste år. i tillegg har jeg tenkt å ta disse fagen som jeg fikk 1 og 2 på som privatisk til høsten/desember.

Besvart 02.06.2019 18:54
 

Svar
Hei!
Det å ta så mange realfag er veldig krevende. Skolen tenker nok at hvis du ikke klarer kjemi 1, har du ikke grunnlag nok til å klare kjemi 2. Skolens ønske et at du skal stå i fagene så du får et godkjent og fullverdig vitnemål slik at du kan søke deg inn på høyere studier. Har du ikke stått i alle fag og eksamener, får du ikke søkt deg videre. Rådene fra skolen er nok godt ment. De har erfaring med hva som må til for å kunne stå i realfagene. De bestemmer ikke over deg, men gir deg råd på hva du bør gjøre for å få det til.
Du kan ta opp fag som privatist eller ta nye fag som privatist.Det å ta realfag som privatist er krevende for da må du lese på egenhånd. Da må du ha selvdisiplin og stor kapasitet til å lese. Det beste er nok å ta de fagene på skolen der du har en faglærer som underviser deg.


Rådgiver for videregående skole

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine