Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg nekte å møte dem som har trakassert meg.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 19 år som går siste året mitt på Vgs. Den videregående skolen jeg går på nu som jeg tar min siste halvdel av vg3 er en ny skole for meg. Uansett jeg har opplevd trakkasering hvor brudd på opplæringsloven §9a har funnet sted her på denne skolen. Videre har jeg tatt mote i å ha et møte med rektoren om dette problemet. Under dette møtet ble hun veldig sjokkert og det virket nærmest som hun ikke trudde helt på meg, og at hun var mer på lærernes side enn min. Jeg har videre sendt inn klagen min til fylkesmannen siden mine foreldre synes problemet mitt var alvorlig og at rektor ikke tok det nok på alvorlig. Rektor sier at hun vil at jeg må snakke med de som har trakkasert meg, dette vil ikke jeg siden det er så ubehagelig, tillegg er det bare 2 uker igjen av min skolegang. Spørsmålet mitt er om jeg kan nekte å ha møte med de som har trakkasert meg, vil ikke se dem inn i øynene. Det klarer jeg faktisk ikke! hjelp meg.

Besvart 13.06.2019 10:21
 

Svar
Hei

Takk for at du tar kontakt. 

Det er leit å høre at du har opplevd trakassering på skolen. Slik skal det ikke være. Du har rett til å være trygg på skolen.

Nå er det bare et par uker igjen, og skolen må sikre deg at dette ikke skjer igjen de siste ukene. De må lage en plan for dette. Skolen må høre på deg i denne prosessen. Hvis du ønsker en ordning der du slipper å møte dem som har utsatt deg for trakassering, håper jeg skolen vil hjelpe deg med dette. 

Kan du for eksempel be om å få ta undervisningen hjemme? Kan du hospitere i en annen klasse? 

Be om hjelp fra ditt Elev- og lærlingombud om du trenger det. Finn ditt ombud her.

Lykke til!

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Oslo

i samarbeid med Ung.no

Finn ditt Elev- og lærlingombud på elevombudene.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Mann holder opp skilt med

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående opplæring får de rettighetene du har krav på. Her har vi samlet flere spørsmål og svar slik at du får en bedre oversikt over dine rettigheter.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine