Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få videoer der jeg er ikke identifiserbar slettet?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei! Det ligger en video på nettet som jeg ikke ønsker at skal være der. Men den viser ikke ansiktet mitt eller noe som jeg kan kjennes igjen på. Er det lov at den ligger ute når jeg ikke vil det?

Besvart 17.09.2019 16:32
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.


Dessverre er det nok ikke noe særlig grunnlag for å få videoen slettet. Jeg antar at dette er en situasjonsvideo der du bare har blitt med ved tilfeldighet og siden du ikke er identifiserbar så kan det heller ikke defineres som personopplysninger.

Datatilsynet skriver selv:

Situasjonsbilder kan defineres som bilder der aktiviteten eller hendelsen på bildet er det egentlige motivet. Akkurat hvem som er med på bildet er da mindre viktig enn hovedinnholdet. Slike bilder kan gjengis offentlig uten samtykke fra de som er avbildet såfremt bildet gjengir forsamlinger eller hendelser som har allmenn interesse. Eksempler på dette kan være en gruppe mennesker på konsert, et idrettsarrangement eller i et 17. mai-tog.

Det er imidlertid viktig å være klar over at selv om publiseringen av et situasjonsbilde ikke  baseres på et samtykke, vil det fortsatt være en behandling av personopplysninger hvis man kan kjenne igjen enkeltpersoner, og da gjelder personopplysningsloven.

Hilsen Slettmeg.no i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Regler for bruk av bilder på internett

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Kan du legge ut bilder av andre på internett uten å spørre dem om tillatelse? Hva er viktig å tenke gjennom før du legger ut bilder på nettet?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine