Hopp til hovedinnholdet

Samtykke til helsehjelp, hva innebærer det?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

over 16år skal man gi samtykke til helsehjelp. hva innebærer det, hva regnes som samtykke? er det da å skrive under på at du vil ha hjelp fra de? eller hva innebærer samtykke i denne situasjonen?jeg går til bup og tar tester, for de tror at jeg har en diagnose, noe jeg ikke har, men det vil de jo se på på resultatene, men. jeg har aldri sagt/ godtatt at jeg vil dra dit å ta disse testene. har fått beskjed om at det er frivillig men føler ikke at det akkurat det. fått beskjed om at, du har fått time til bup den datoen, fostermoren min skjønner at jeg ikke vil dit, sier det også men føler at jeg må, at jeg ikke har noe valg. også vil jeg gjerne vite alt om hvordan reglene er når man blir tatt inn til tester, jeg ble filmet på den ene testen, uten at jeg fikk vite noe som helst. i ettertid har jeg funnet ut at jeg skulle ha signert på at det var greit at jeg ble filmet osv. har søkt rundt finner litt, men ikke alt, vil vite alt av regler de må/er pliktet til å følge når noen kommer dit.

SVAR

Besvart 26.10.2019 22:18:35
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvilke rettigheter har du som er på institusjon?

Får du bruke mobilen som du vil og kan du ha besøk av hvem du vil? Her får du en oversikt over dine rettigheter når du bor på institusjon.

 

Les mer
attach_file

Rettigheter for deg som bor i fosterhjem

Du har rett til å få vite hvorfor du er i fosterhjem og hvor lenge du skal være der. Det er barnevernstjenesten som har ansvaret for at du får informasjon.

 

Les mer
attach_file

Hva er BUP?

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

 

Les mer
account_circle