Hopp til hovedinnholdet

Tanker og råd utredning av ADHD. Vil ikke ha diagnose,men tror det er det.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg får nå mye hjelp på skolen og de jobber med en grunnutredning angående suspekt ADHD. Det er ikke slik at jeg vil ha en diagnose, men jeg har etterhvert blitt ganske sikker på hva det kan være. Selfølgelig er det helt opp til spesialhelsetjenesten å avgjøre... Men, jeg er litt redd at jeg 1. ikke blir trodd og 2. får en feilaktig vurdering av BUP. Noen av lærerene og til og med spesialpedagogene på skolen føler jeg at de henger seg opp i om «har du virkelig ADHD?» «du får jo sekser på sekser og femmere..», men det gjelder ikke alle fag for å ikke snakke om alle IV’ene. Også tror jeg at foreldrene mine og tidligere lærere ikke har samme oppfatning som meg, tror at jeg har gode sosiale antenner demper svært mye av symptomene. Og foreldrene mine pynter gjerne på sannheten om hvordan jeg var som barn. Noen sier at jeg ikke trenger en diagnose for å ha vansker og få hjelp, men er jo noe med det at det forklarer og er sterkere grunnlag for forståelse. Tanker, råd?

SVAR

Besvart 28.11.2019 11:11:34
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Du har rett på tilpasset opplæring

Vanskelig å lære på den måten læreren din underviser? Eller kanskje du ikke får nok utfordringer i timene? Si fra – Du har rett til at undervisningen tilpasses deg.

 

Les mer
attach_file

Hva er BUP?

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

 

Les mer
account_circle