Hopp til hovedinnholdet

Hvor langt kan skolen gå for å sørge for min trygghet? 9a-sak.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

kort backstory: xen utsatte meg for seksuelt overgrep i april, men var fysisk mot meg før det. ca6mnd senere gikk jeg til politiet, men han nektet for alt så det ble jo ord mot ord. greia er at vi går i samme klasse og han kan jo bare gå fritt rundt som han vil. jeg føler meg veldig utrygg på skolen pga han. uansett hva han mener har skjedd sitter jeg igjen med et traume. pga ord vs ord kan ikke skolen gjøre så mye. jeg har egt lyst til å slutte på skolen og heller ha hjemmeskole resten av 10. foreldrene mine er negative til det og mener jeg ikke burde gi meg, jeg skjønner jo hva de mener, men skjønner ikke hvordan jeg skal klare det. Hvor langt kan skolen gå for å sørge for min trygghet uten at det overkjører retten til å sørge for hans trygghet? Det er opprettet "9a-sak", hva innebærer det? Hvordan skal jeg bedre takle å ha han rundt meg? HJELP. Jeg aner virkelig ikke hva jeg skal gjøre, han ødelegger hele skolehverdagen min og jeg orker ikke. Alle tips mottas med takk.

SVAR

Besvart 18.12.2019 16:03:05
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg.

 

Les mer
attach_file

Skoleproblemer? Få hjelp av Elevorganisasjonen

Har læreren din lov til å stryke deg på en prøve du ikke har vært på? Elevorganisasjonen kan hjelpe deg med problemer du har på skolen.

 

Les mer
attach_file

Du har rett på tilpasset opplæring

Vanskelig å lære på den måten læreren din underviser? Eller kanskje du ikke får nok utfordringer i timene? Si fra – Du har rett til at undervisningen tilpasses deg.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle