Hopp til hovedinnholdet

Har jeg plikt til å bidra økonomisk hjemme når jeg går på VGS2?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er elev ved VGS 2. året Studiespesialisering. (Gikk først Media og kommunikasjon, derfor er jeg "så gammel".) Jeg lurte på om jeg har rett i at barnevernlovens ettervern gjør sånn at jeg er å anse som "under 18" på det settet at jeg ikke er økonomisk pliktig til å bidra hjemme, og at mine foreldre må bidra. Kan nevne at kjerringa av en mor jeg har ble politianmeldt og det er en liten bygd, så p.g.a. dette får jeg ikke jobb noen steder selv om jeg har prøvd med å være hyggelig. (Det har hendt én gang at det har nærmest blitt sagt at det er grunnen, de andre gangene har jeg bare skjønt det da de ansetter folk like etter.) Jeg bor forresten fulltid hos min far ettersom jeg avskyr min mor siden hun har gitt meg PTSD- og OCD-skader. Jeg har angst og er i psykiatrien allerede.

SVAR

Besvart 21.01.2020 12:56:20
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Barneloven

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

 

Les mer
attach_file

Ettervern for barnevernbarn

Du kan få hjelp av barnevernet til du er 23 år. Når du skal planlegge overgangen til ditt voksne liv, er det lurt å prate med andre som har vært gjennom det samme, så du er best mulig forberedt.

 

Les mer
attach_file

Over 18 med psykiske problemer?

Det er hjelp å få ved psykiske problemer. Kontakt skolehelsetjenesten, Helsestasjon for ungdom, fastlegen eller Psykisk helsetjeneste i kommunen. De kan gi deg samtalehjelp og/eller henvise deg til DPS eller annen psykolog.

 

Les mer
account_circle