Hopp til hovedinnholdet

Burde jeg la være å feire nasjonaldagen ettersom jeg «ikke er samisk nok"?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, min oldemor var sjøsame. Jeg har meldt meg inn i sametinget for noen år siden. Jeg er bosatt i Oslo området, og jeg har veldig lyst til å feire nasjonaldagen i år. Men min mor (ikke samisk) mener jeg ikke er «samisk nok» fordi jeg snakker ikke samisk, vi har ikke samiske tradisjoner og lever så å si et helt normalt norsk liv. Men jeg føler meg samisk selvom, og alt jeg har lært om forfedrene mine gjør at jeg syns dette er viktig å ta vare på. Alt de ikke fikk gjordt pga. Fornorskningspolitikken vil jeg prøve å gjenoppta og ikke la dette dø ut av vær familie. Har min mamma rett? Burde jeg la være å feire våres nasjonaldag ettersom jeg «ikke er samisk nok» jeg tenker enten så er man same eller ikke. Det er ikke litt eller delvis.

SVAR

Besvart 20.01.2020 14:58:23
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sametinget - Sámediggi

Sametinget skal styrke samenes politiske stilling og bidra til en rettferdig behandling av samer i Norge.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Lever du mellom to kulturer?

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

 

Les mer
account_circle