Hopp til hovedinnholdet

Fagpersoner informerte ikke foreldrene, noe de burde ha gjort.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Når jeg gikk i 10. klasse prøvde jeg å ta livet mitt på skolen. Dette var noe jeg både sa til læreren min og til helsesøster, men de gjorde aldri noe mer med saken. De sa ikke noe til foreldrene mine, selv om deres barn nettopp prøvde å ta livet sitt. Jeg mener dette er brudd på opplysningsplikten, og har lyst til å gjøre noe med saken. Er det for sent å gjøre det nå? Og kan jeg eventuelt ta dette opp i retten? Hilsen skuffet jente, 17

SVAR

Besvart 28.01.2020 12:31:23
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen.

 

Les mer
attach_file

Taushetsplikt i skolen

Mange lurer på dette med taushetsplikt på skolen. Hva er det egentlig, hvem har taushetsplikt, og hva betyr det i din skolehverdag? Her er en oversikt.

 

Les mer
attach_file

Helsepersonell har taushetsplikt

Mange lurer på hvor grensen går mellom hva helsepersonell ikke kan si videre og hva de må si til foreldre eller andre. Helsepersonell har en streng taushetsplikt, men også andre plikter. Her får du vite litt mer om det.

 

Les mer
account_circle