Hopp til hovedinnholdet

Mor bestemmer mye, er det greit?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Mamma har veldig strenge regler for meg og og over pengene eg tjener på jobben min. F.k.s eg ville klippe håret kort og har hatt lyst til dette lenge, etter masse krangling fikk eg lov, men ho måtte bestemme kordan det såg ut og eg fikk ikkje lov til å klippe det som eg ville, så nå har eg fortsatt jente klipp og mamma insiterer på å ha det langt. Eller en annen gang fikk eg lov til å reise til Bergen for å kjøpe meg ein gitar med MINE penger som EG hadde tjent på jobben, etter å ha skøpt den billigste eg kunne finne ringte mamma meg, ho sa at eg ikkje får reise til bergen igjen fordi eg hadde brukt 3000 kroner. Er dette greit? Har ikkje eg noken rettigheter mot dette? Tørr ikkje å spørr noken mamma kjenner for er redd for å bli satt på barnegjem ho har truet med å sagt at ho ikkje vil ha meg og at ho vil sende meg på barnehjem. Mamma gir seg alldrig og MÅ absolut ha viljen sin så veit ikkje kva eg skal gjøre, håper på svar snart har det ikkje godt hjemme lenger.

SVAR

Besvart 28.01.2020 22:49:09
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Hvem bestemmer over pengene dine?

Krangler du med foreldrene dine om hva du kan bruke egne penger på? Det finnes ikke noe klart svar, men det er vanlig å skille mellom penger du har tjent selv og penger du har fått.

 

Les mer
attach_file

Barneloven

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
account_circle